Get in the Ring

Da li ste se ikada zapitali kako bi se košarkaši snašli u bokserskom ringu? Da, baš u pravom bokserskom ringu, sa sve bleštavim svetlima, protivnikom raspoloženim za borbu, sudijom i publikom željnom uzbuđenja i razmene udaraca. Iznenadio nas je poziv koji smo dobili od Mire Nouwens iz organizacije Get in the Ring kao i kolega iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i HUB 385 da navučemo rukavice i ukoliko budemo pobednici otputujemo na svetsko provenstvo koje se održava u Singapuru.

Upoznavši se se pravilima takmičenja, shvatili smo da ćemo se zaista boriti u pravom pravcatom ringu, ali da ćemo se umesto rukavicama boriti rečima, tačnije da ćemo u pet rundi pokušati da nadgovorimo našeg protivnika, pokušati da se dopadnemo publici i naravno ponudimo dobre odgovore sudijama.

Prostor u kome će se odvijati takmičenje nam se odmah dopao, a rad sa mentorima dan pred takmičenje nam je bio veoma koristan, pošto smo usavršili kroše, kretanje unazad, fintu telom a naučili smo kako i kada da upotrebimo direkt koji nam overava kartu za odlazak na svetsko prvenstvo na daleki istok.

Kako bismo otklonili tremu koja nas je drmala pred večernju borbu, rešili smo da boravak u Zagrebu iskoristimo za sastanak sa košarkaškim klubom Cibona i za posetu muzeju Dražena Petrovića.

Košarkaški klub Cibona je jedan od najuspešnijih košarkaških klubova u Hrvatskoj i u regionu, a osim brojnih domaćih trofeja, osvajao je i Kup evropskih šampiona 1985-te i 1986-te (sadašnja Evroliga), Kup pobednika kupova 1982-ge i 1987-e, kao i Kup Radivoja Koraća 1972 (međunarodno takmičenje) a pobednik Jadranske lige je bio 2014-te.

Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića, bez sumnje najboljeg košarkaša Evrope osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka nezaobilazno je mesto ukoliko se nađete u Zagrebu a mi smo postavku obišli uz pratnju vodiča koji nas je podsetio na sve važnije trenutke u karijeri ovog šibenčanina. Jedna sjajna i možemo reći neprevaziđena karijera sportiste tragično je prekinuta 1993-će godine, a ostale su samo uspomene na igre ovog mladića koji je ponikao u Šibeniku a karijeru gradio u Ciboni, Realu, Portlandu i Nets-ima.

Sa prvim mrakom uputili smo se put HUB 385 u kome je predstojilo takmičenje za koje smo se spremali. Publika se tiskala oko ringa, tražila se karta više, a nas je kao i sve ostale učesnike drmala trema. Kada smo saznali da nastupamo u trećoj borbi za trenutak smo odahnuli, pošto će neko drugi probiti led, a imaćemo i više vremena za zagrevanje i brušenje taktike.

Brže nego što smo mislili našli smo se u ringu. Pet rundi po trideset sekundi, kao i uvodno predstavljanje i freestyle od po minute prošli su za tren. Protivnik u ringu iz tima SightRun se pokazao veoma ozbiljan, a emocije publike su bile čini se na našoj strani, međutim sudije su bile neumoljive i morali smo da priznamo poraz.

Čini se da su presudili detalji, ali upravo u tome je i čar borbe. Ako se odbranite od direkta i ne uputite aperkat u pravcu protivnika, presuđuju poeni. Naš protivnik se pokazao kao sjajan trkač u ringu, izbegavši sve naše zamke i zasluženo je pobedio.

Čestitali smo timu Parklio koji je osvojio put za Singapur kao i timu Smart Lumies koji je osvojio glasove publike i nastavili smo druženje sa ostalim timovima i publikom.

Raduje nas veliki interes publike i investitora za našu aplikaciju i ostatak večeri smo proveli sa svima koji su bili zainteresovani da više saznaju o tome kako mogu postati treneri sa kauča.

Leave a commentlogo_f
f_f
f_t
vim
ins

Kontakt: info@couchcoach.rs

© 2019 All rights reserved.