Predstavljamo trenere sa kauča – Nikola Dubak

Predstavljamo trenere sa kauča – Nikola Dubak

 
Napraviti igricu za mlade i stare, veliki je izazov, naročito kada uzmete u obzir da su interesovanja navijača različita, dok mlade više zanima dinamika igre, grafički elementi, status i slično stariji su bolji stratezi pošto dublje promišljaju pre nego što donesu neku odluku. U intervjuu koji smo obavili sa Nikolom Dubakom, to jest igračem nick_038 predstavljamo osobu kojoj je košarka u krvi i koji se kako sam kaže na prvi pogled zarazio našom igrom. Evo i zašto.
 
 
CC: Predstavite nam se, gde živite, čime se bavite, da li se bavite košarkom ili ste se bavili i gde?
ND: Nikola Dubak (43g) iz Beograda (rođen u Prištini), ekonomista, bivši aktivni košarkaš i trener. Igrao sam za klubove: KK Kosovo Polje, KK Priština i KK Grmija i bio sam pomoćni trener ŽKK Jugopetrol. Inače ponosni sam otac petogodišnjih bliznakinja Emilije i Helene. Košarku redovno igram rekreativno sa bivšim saigračima.
 
CC: Kako ste saznali za aplikaciju CouchCoach i kakvi su bili prvi utisci kada ste počeli da je koristite?
ND: Za aplikaciju sam sasvim slučajno saznao na sajtu ABA lige. U prvi mah je nisam instalirao, jer sam već uveliko igrao ABA Fantasy. Međutim nakon prvog instaliranja i vođenja tima, ostale aplikacije (ABA Fantasy, Euroleague Fantasy) su pale u drugi plan.
 
CC: Da li su Vam zanimljive utakmice ABA lige, imate li omiljeni tim i omiljenog trenera?
ND: ABA liga je veoma zanimljiva i pratim je od samog osnivanja. Omiljeni tim mi je Partizan, kao i Partizanov trener Aleksandar Džikić. S obzirom da mi je supruga iz Bara, moram da naglasim da se i za Mornar navija.
 
CC: Osim ABA lige da li pratite Košarkašku ligu Srbije kao i Evroligu, Ligu šampiona i NBA ligu?
ND: Pratim i Evroligu, kao i Ligu šampiona. NBA manje gledam, ali uvek pročitam šta se radi “preko bare”. Naravno najviše me interesuje, kao i sve nas, da li je Jokić napravio još koji dabl ili tripl dabl i kako je odigrao. Što se tiče Košarkaške lige Srbije pratim koliko mogu, posebno KK Dynamic i KK Vršac. Mislim da je velika šteta što se više utakmica Košarkaške lige Srbije ne prenosi preko televizije. Nadam se da će se prenositi sve utakmice Superlige, za koju mislim da će biti zanimljivija nego ikada.
 
CC: Da li Vam je aplikacija CouchCoach zanimljiva i šta Vam je u njoj najinteresantnije?
ND: Aplikacija CouchCoach ne da je zanimljiva, nego je zarazna, a sve iz razloga igranja u realnom vremenu. Uz aplikaciju utakmicu gledate drugim očima, očima pravog trenera. Svakoj utakmici predstoji neka vrsta pripreme. Morate imati u vidu formu igrača tima koji ćete voditi, kao i „zdravstveni bilten“ igrača. Najinteresantnije je to da uz aplikaciju CouchCoach počinjete da razmišljate kao trener tima koji vodite. Sada su mi, nekada nelogične izmene, sasvim logične, ali ranije nisam gledao utakmicu kao „trener“.
 
CC: Navedite nam koji su najveći nedostaci igre, to jest na  koji bi se način mogla unaprediti.
ND: Siguran sam da bi broj ličnih grešaka igrača trebao da stoji uz njegovo ime i poziciju. To je jedan veoma važan parametar. Statistika jeste pregledna, ali kada treba da donesete brzu odluku o izmeni, ovaj podatak je veoma važan. Možda bi u budućnosti trebalo da se razmisli o bodovanju kroz indeks korisnosti igrača, a ne samo postignutim koševima.
 
CC: Koji Vam je postignuti rezultat do sada najdraži?
ND: Najdraži rezultat mi je prvo mesto u vođenju Partizana protiv Mege u ½ Kupa Radivoja Koraća. Razlog je taj što je Partizan veoma oslabljen ušao u završnicu Kupa, kao i bez prvog trenera, sa nedovoljno igrača u rotaciji. Moralo se igrati strpljivo i pametno, kako na terenu, tako i sa kauča....i pobedili smo.
 
CC: Koji biste tim u ABA ligi najradije „savetovali“ ukoliko bi Vam se za to ukazala prilika?
ND: Partizan, naravno.
 
CC: Vaša poruka za CouchCoach tim.
ND: Drago mi je što je CouchCach produkt naše pameti, a još mi je draže što će biti svetski poznata aplikacija. Nastavite samo tako i svetski uspeh je zagarantovan, a svima iz tima veliko hvala što barem na trenutak možemo da se osećamo kao pravi treneri uz aut liniju u prepunoj dvorani. Sve najbolje u budućem radu.